Otvorena Stomatološka poliklinika Dental Academicus

Dana 11. listopada 2019. godine otvorena je ustrojbena jedinica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Stomatološka poliklinika Dental Academicus. Nova poliklinika je projekt vrijedan gotovo 3 milijuna kuna koji je nastao zajedničkom podrškom Sveučilišta u Splitu i Ministarstva zdravstva.

Sama poliklinika smještena je u sklopu Studentskog doma “Dr. Franjo Tuđman”, a broji šest ambulanti, seminarsku dvoranu, tri ureda, studentsku garderobu i pomoćne prostore. Prvenstvena zadaća ovog prostora bit će izvođenje kliničkog dijela nastave studija Dentalne medicine kao i obavljanje kliničkih rotacija tijekom šeste godine studija.

Nakon izgradnje i završetka opremanja poliklinike u pogon je stavljena i iduća faza usavršavanja projekta, a to je uvrštavanje poliklinike u mrežu javne zdravstvene zaštite uz podršku Ministarstva zdravstva i HZZO-a. Ovim će poliklinika postati mjesto pružanja zdravstvene dentalne skrbi za više od 20.000 studenata samog sveučilišta te nekoliko stotina stranih studenata koji trenutačno studiraju i borave u Splitu.

Svim studentima i nastavnicima želimo što veći uspjeh u radu i obrazovanju te se nadamo kako će ovaj hvalevrijedan projekt poboljšati razinu stomatološke zdravstvene njege opće populacije.

Domaćini prilikom svečanog otvorenja poliklinike bili su dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Zoran Đogaš uz rektora Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragana Ljutića. Na svečanom skupu nazočnima su se također obratili i ministar zdravstva, prof. dr. sc. Milan Kujundžić te ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak. Uz njih, prisustvovali su i zamjenik splitsko-dalmatinskog župana, Ante Šošić, zatim pročelnik Službe za društvene djelatnosti Grada Splita, Mate Omazić, te predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, Josip Podrug.

Foto: Dalibor Gabela